Ervaringen van Cliënten

Onderstaand vindt u ervaringen van cliënten met O-LENG in de volgende sectoren

Medische sector

Politie

Politiecommissaris Kees Fleerakkers over mediation bij een arbeidsconflict

“Een van mijn medewerkers had zich ziek gemeld. De bedrijfsarts van de Arbo Unie adviseerde mediation omdat een arbeidsconflict de oorzaak van het ziekteverzuim was. Hiervan is door de betreffende medewerker en mijzelf gebruik gemaakt. Wij wilden beiden graag dat ons geschil tot een oplossing werd gebracht. Ik, omdat ik de medewerker graag weer aan het werk wilde hebben en de medewerker omdat hij niet langer thuis wilde zitten. Onder leiding van NMI mediator Piet Jeuken zijn zowel de zakelijke als emotionele kanten van het arbeidsconflict uitvoerig aan de orde geweest. Een aantal alternatieven voor oplossingen hebben we besproken. Gedurende vijf gesprekken in het tijdsbestek van drie weken. Toen waren we er uit.De medewerker is weer aan de slag gegaan. Onze werk- én persoonlijke relatie is door deze intensieve gesprekken weer genormaliseerd.”

ICT

Ing. Jesse Rasmussen, directeur Kred`IT over O-LENG stressmanagement

“In 2001 heeft O-LENG de Kred`IT Dag ingevuld in twee dagen voor twee groepen medewerkers. Kred`IT BV ontwikkelt hoogwaardige software applicaties en telt 18 medewerkers.

Het motto van de dag: “Aandacht voor jezelf en voor elkaar in een natuurlijke omgeving” In een goed doordacht programma werd vooral praktisch gewerkt met persoonlijke communicatie, communicatie in teamverband en omgaan met werkdruk en stress in de IT sector. Wandelingen door de natuur en het brouwen van een eigen hartversterker zorgde voor de nodige ontspanning.

Enkele reacties van deelnemers; “Goede dosering van serieus en ontspannen bezig zijn” “Dag volledig in de vrije natuur; net geen survival; maar toch…” “Ik vind dat de groep nader tot elkaar is gekomen. Ook vind ik dat er ten aanzien van stress zinvolle “tools” zijn besproken”

Een zeer positieve ervaring voor het bedrijf. Communiceren lijkt zo vanzelfsprekend maar goed communiceren moet je leren.”

Internationaal

Clifford Chance Europe: Gerard Tanja, director for Education and HRM of the global law firm Clifford Chance-CC on Work-Life Balance

“O-LENG wrote during 2002 an advice on Work-Life Balance at Clifford Chance Europe based upon interviews with male and female lawyers working in the CC offices Milan, Madrid/Barcelona, Frankfurt/Duesseldorf, Paris and Amsterdam. The way O-LENG handled the project was appreciated by the respondents in the respective countries. The recommendations were well received and played a positive role in the HR policy of some of the CC offices concerned.”

Bosnië-Herzegovina: FNV Mondiaal beleidsmedewerker Leo Mesman over de inschakeling van O-LENG voor een evaluatiemissie in Bosnië-Herzegovina

“Op verzoek van de FNV en het Internationaal Verbond van Vrije Vakverenigingen-IVVV in Brussel heeft Piet Jeuken van O-LENG samen met een Britse collega de resultaten geëvalueerd van de steun door de internationale vakbeweging aan de vakbeweging in Bosnië-Herzegovina vanaf het einde van de oorlog in 1995 tot 2003. De FNV heeft Jeuken hiervoor benaderd vanwege zijn kennis en ervaring met ontwikkelingssamenwerking. Wij waren erg content met de deskundige en integere wijze waarop het evaluatieonderzoek is uitgevoerd en met de kwaliteit van het evaluatierapport.

FNV Mondiaal was positief verrast door het scherpe inzicht in de uiterst complexe omstandigheden in dit land, dat uit het rapport naar voren komt. De strategische en praktische aanbevelingen waarmee het medio 2003 gepresenteerde rapport besluit, hebben het IVVV en de FNV geholpen om verantwoorde besluiten te nemen over de voortzetting en concrete invulling van het samenwerkingsprogramma in de komende drie jaren.”

Banken

Rabobanken Peelgebied: O-LENG aanpak overdracht familiebedrijven

(Helmond, Deurne, Someren-Mierlo, Laarbeek en Gemert- Bakel)

Vijf  Rabobanken in de Brabantse Peel hebben de handen ineen geslagen bij de begeleiding van directeuren van familiebedrijven die zich voorbereiden op de overdracht van hun bedrijf. Zgn. harde onderwerpen als waardebepaling en zakelijke slaag- en faalfactoren blijken door de deelnemers het laagst gewaardeerd te worden. Het hoogst scoren het praten over de ervaringen met collega’s die al hebben overgedragen en de persoonlijke kant van de overdracht.

Uit die ervaringen hebben de Rabo banken uit Helmond, Deurne, Someren-Mierlo, Laarbeek en Gemert- Bakel hun conclusies getrokken.
De overdragende DGA’s samen met de partner zijn de doelgroep geworden. Maar ook de opvolgers in het familiebedrijf met hun partners. Centraal staan de uitwisseling van ervaringen met collega’s en de persoonlijke kant van de overdracht of overname. Veilig en laagdrempelig.  De zakelijk aspecten zijn naar het tweede plan verschoven. De deelnemers scoren een ruime 8 voor de nieuwe aanpak. Onorthodox voor een bank misschien maar goed voor de klantenbinding. Zaken doen via het hart. Overdracht van familiebedrijven: de persoonlijke kant vooro

Voor meer informatie

Rabobank Helmond

T 0492-594594

Rabobank Kempen -West : O-LENG aanpak overdracht familiebedrijven(Bladel, Eersel, Hapert, Hoogeloon, Reusel, Vessem)

Ook de Rabobank De Kempen West heeft gekozen voor de O-LENG aanpak bij de overdracht van familiebedrijven. De ervaringen van de 10 deelnemende DGA’s met hun levenspartners zijn zeer positief.

Voor meer informatie

Rabobank Kempen West
T 0497- 650104
zakelijk@dekempenwest.rabobank.nl